Kjære NRK

Jul betyr tradisjoner. Alle har sine egne tradisjoner når desember nærmer seg. For noen betyr dette baking, pynting, mat, diverse koselige juleaktiviteter eller adventskalendere og andre juleprogrammer. Det å sitte sammen med familien fremfor TVen med litt snop på bordet å kanskje en kopp kakao og en kalender eller en julefilm på skjermen.

De siste årene har det kommet en del nye adventskalendere. Her er det alt fra Den Unge Fleksnes, Asbjørns Julekalender til Julekongen. Jeg og lillesøstera mi har diskutert i et par uker nå hva vi trodde, eller håpet NRK skulle sende i år. Altså hva som ville gå på barne-TV denne jula. Vi satte en knapp på Jul i Blåfjell eller Jul i Svingen. Mamma derimot håpet på Jul i Skomakergata. Jeg bestemte meg for å endelig finne ut hva som skulle sendes, så jeg fant frem google og skrev inn "Julekalender 2015 NRK". Der fant jeg ut at til neste år skal det sendes enda en ny serie, nemlig Snøfall. Hva den handler om vet jeg ikke, men jeg fikk med meg at den skal inneholde nisser. Jeg leste videre for å finne ut hva som skulle pryde skjermene i år. Og jeg ble ikke bare litt skuffet når jeg først og fremst leste at det var Julekongen (really? Julekongen??), MEN jeg fant også ut at i fjor var siste gang de sendte Jul på Månetoppen. SISTE GANG BLÅNISSENE SENDES?! Jeg mener... Hvordan kan de gjøre dette? Jeg ble mildt sagt skuffet når jeg leste dette. Tok bilde og delte i en gruppe kalt "Girl Talk" på Facebook og det var tydeligvis ikke bare jeg som hadde den innstillingen. I får kveld bestemte meg for å poste samme bilde på veggen til NRK med teksten "Altså unnskyld meg men detta her er faktisk ikkje greit... Mvh en stk stor fan av blånissan." Og tror dere ikke flere slang seg på bølgen? Nå er det oppimot  30 innlegg ang. dette temaet. Et av innleggene har tilogmed fått over 6 tusen likes og nesten tusen kommentarer. Det er virkelig fint å se at vi er flere i samme båt, det må jeg si. Men det ser dessverre ikke ut som at engasjementet hjelper. Her er svaret vi fikk fra NRK: 

"Vi vet det nærmer seg jul, når mange begynne rå tenke på hva som skal være årets julekalender. Det siste døgnet har mange engasjert seg og vært skuffet over at vi ikke skal sende «Jul på Månetoppen» eller «Jul i Blåfjell» igjen.

De er begge flotte serier som har gledet og skapt god julestemning i mange år. Det er lett å forstå at voksne ønsker at egne barn skal få de samme opplevelsene. Men «Jul i Blåfjell» og «Jul på Månetoppen» fremstår i dag som litt utdaterte, både i fortellemåte og teknisk kvalitet. Det aksepterer gjerne voksne seere, og kanskje synes noen akkurat det er spesielt koselig fordi det vekker minner om en annen tid. Vi kunne selvsagt valgt å sende dem igjen, men ønsker heller å skape nye serier som kan gi norske familier flere og nye julekalendertradisjoner.

Vi mener at barn fortjener oppdaterte kvalitetsserier som er laget for dem i deres tid, akkurat som voksne. Det er det beste vi kan gi dem 24 viktige kvelder i desember. Når det er sagt, er det også vårt oppdrag å la barn bli kjent med den norske og skandinaviske kulturarven vår, og vi sender derfor mange eldre serier på NRK Super. Men ikke hver dag klokka 18 i desember.

I fjor ble «Jul i Skomakergata» lagt ut gratis tilgjengelig på nettet som en del av Norwaco-avtalen. «Jul i Blåfjell» og «Månetoppen» er produsert etter 1997, og omfattes derfor ikke av avtalen. Det betyr at vi ikke har rettigheter til å legge disse fritt ut på nettet. «Jul i Svingen» står på sendeplanen vår for 2017.

I år sender vi Julekongen, en serie som fikk veldig god mottakelse av både barn og voksne da den ble sendt første gang 2012. Neste år har vi premiere på vår nye julekalender Snøfall. I Snøfall er nissene tilbake, og vi lover flust av julestemning."


Bildet hentet fra google

Nå er det altså over. Ikke skal det sendes på tv mer,og ikke legges det på nett-TV. Takk Gud sier nå jeg for at alle episodene ligger på Youtube. Det blir selvfølgelig ikke det samme å se det på Youtube, langt i fra. Men det er iallefall et alternativ. Jeg vet iallefall at jeg skal begynne å lete etter DVD'er med både Jul i Bblåfjell og Jul i Månetoppen, sånn at jeg har de til jeg selv får barn. For de skal nemlig se det sammen med meg, enten de vil eller ikke! Hahah, neida. Joda. Kanskje. 

Jeg synes iallefall hele denne situasjonen er veldig trist. Ok, de tenker på barna. De tenker at de trenger nytt, oppdatert barne-TV, men gjør de virkelig det? Hva er galt med det gamle? Jeg mener.. Har dere sett noe av det nye barne-TV? Jeg blir rett og slett helt satt ut av mye av det. Nei dere... Jeg stemmer for å bytte ut alt av nådagens "moderne" barne-TV til det de sendte for en 10-15 år siden. Fraglene, Gnottene, Bompibjørnene, Sesam Stasjon, Mumfie, bilen Brum, Kalle & Molo, til og med Teletubbies. DET var barne-TV det. 

Hva er deres meninger rundt dette?

Kjære NRK... #Bringbackjuliblåfjell

 

10 kommentarer

Ingrid

18.11.2015 kl.11:38

Synes de gode gamle seriene er mye bedre og håper også at mine barn kan se de samme seriene når den tid kommer. Synes ikke at alle serier må være nye og moderne, iallefall ikke juleserier/filmer.

hellaaa

18.11.2015 kl.12:15

syns det er trist at det ikke jul i blåfjell og jul i månetoppen skal sendes lengre siden det var det som var mest morsomt å følge med på i desember måneden :/

Norwegian Cupcake

18.11.2015 kl.15:32

Enig med deg, julen er tradisjoner <3

18.11.2015 kl.18:03

hææ, skal de aldri sende det igjen!? nå ble jeg deprimert

Lotta Salbuvik

18.11.2015 kl.20:28

Enig!

Edel Kristina

18.11.2015 kl.20:37

Har skrevet et innlegg om akkurat det sammen, jeg er SÅ SKUFFA! Åhh, håper nrk tar til vettet og sender Blåfjell igjen, om ikke i år så i hvert fall neste år.

Cathrine Nilsen

18.11.2015 kl.20:43

Edel Kristina: Så enig! Greit nok at de vil ha nye serier og variasjon, men det er da virkelig ingen grunn til å fjerne Blåfjell permanent!? Men ser det har oppstått utrolig mye oppstyr rundt dette på forskjellige sosiale medier så forhåpentligvis gir NRK etter tilslutt ??

Ane

18.11.2015 kl.21:38

Helt enig! De ødelegger eg stor del av julestemningen min! Har sett litt på Julekongen, og det var gørrkjedelig og ikke noe koselig. Jul i Blåfjell, Jul på Månetoppen og Jul i svingen er best!

Kristine Andersen

19.11.2015 kl.04:53

Synd det skal være sånn :( Tradisjoner <3

Mathilde C. Bjørnseth

19.11.2015 kl.18:42

Jeg er helt enig med deg. Jeg elsker nissene i Blåfjell. Det er den beste barneserien jeg kjenner til og jul i svingen ligger også høyt oppe. Jeg blir like skuffet hvert år det er noe annet enn disse flotte seriene og nå som vi aldri får se blånissene igjen... Noen nye serier av og til er greit, men det er også greit med de gode gamle seriene. Jeg elsker tradisjoner og kommer ikke til å gi slipp på Blåfjell så lett!

Skriv en ny kommentar

legg meg til som venn

Velkommen til min blogg. Mitt navn er Cathrine, jeg er 18 år og bor for tiden i Tromsø. Denne bloggen handler for det meste om foto og hverdag. Håper du liker den!cathrineniblogg@hotmail.com


gratisdesign av Tonjemt
hits